DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2018

PROBĚHLÉ AKCE V ROCE 2018

8.9.2018 – Sedlnický Pejskař
V tuto sobotu jsme se odpoledne sešli v Zámeckém parku na naší nejdůležitější akci – klubovém závodu Sedlnický Pejskař 2018 o putovní pohár starosty obce.

V tomto ročníku byly dvě kategorie v cvicích poslušnosti: začátečníci a pokročilí. A dále byl připraven sranda agility závod pro každého.

Zúčastnilo se celkem 13 závodníků v poslušnosti a 8 závodníků v agility. Poslušnosti posuzovali naši kamarádi výcvikáři Pavlína a Radek Vojkůvkovi z Karviné, agility se běželo na čas. V kategorii začátečníků zvítězila Verunka Morávková s malinkatou jorkšírkou Jessie. V sranda agility vyhrál Petr Bainar a Brita. V kategorii pokročilých zvítězila Gabka Galiová a Cassidym se ziskem 100 bodů ze 110 možných. Obhájila tak svoje loňské vítězství, stala se NEJLEPŠÍM SEDLNICKÝM PEJSKAŘEM 2018 a získala podruhé putovní pohár. Počasí nám tentokrát přálo, občerstvení bylo dost ať už grilované klobásky, nebo různé buchty a dobroty od členů.

Všichni závodníci dostali účastnickou tašku s mlskami pro psy a perníkového pejska. První tři umístění v každé kategorii získali krásné ceny od sponzorů, perníkové medaile a diplomy. Závodníci z kategorii pokročilých obdržel trofeje na památku.

Odkaz na video z Pejskaře: https://youtu.be/4QcFH7US78c

 

                                                                                   

1.9.2018 – Zažít Sedlnice jinak
Opět jsme se zapojili do této prima akce, kdy je připraven pochod kolem Sedlnic a jednotlivé spolky mají připraveny stanoviště, na kterých se plní různé úkoly. Na stanovišti pejskařů byla Táňa a Gabka s Cassidym. Účastníci si udělali test na téma psi v literatuře a filmu, Gabka předvedla s Cassidym co všechno umí a měli jsme postavené agility překážky, které si mohli zkusit děti, ale i dospělí překonat. Pochod v různých družstvech absolvovali Jarek s Arnym a rodinou, Boďa, Miloš, Mirek a Hanka s Ájou, Barnym a Katy, dále Adélka a Daisy a Peťa s Britou a rodinou. Nakonec jsme se všichni sešli na myslivecké chatě, kde spolky vařily buřtguláše. Za nás vařila Simča, Věrka a spol. Gabka s Cassidym předvedli pro pobavení diváků různé triky a veselé kousky. Guláše byly každý jiný a přesto všechny výborné. Ten náš sice v hodnocení skončil na posledním místě, ale byl také velice dobrý. Jen prostě někdo musí být poslední…. Akci jsme si všichni užili.

        

10.8.2018 - Opékání/grilování na cvičáku 
V pátek jsme si dali na cvičáku sraz v 18:30. Prvně to vypadalo,že se kvůli dešti nic konat nebude,ale nakonec počasí přálo. Sešlo se nás celkem osm lídí a dva psi. Na grilování/opékání si každý donesl to,co má nejraději. Vyšlo nám to jen tak tak,doopékali jsme poslední buřty,když začalo pršet. Veškeré občerstvení a věci jsme odnesli do boudy od cvičáku a přesunuli jsme se dovnitř. Petr zahrál na kytaru a Jarka hrála na lžičky. Zazpívali jsme si,popovídali a pořádně se nadlábli. Další super akce za námi.

21.7.2018 - Výšlap na Javorník
V sobotu 21.7. jsme si po větší pauze udělali výšlap s psisky na Velký Javorník. Sešli jsme se odpoledne na nádraží ve Veřovicích, někteří přijeli vlakem a někteří auty. A odsud jsme vyrazili vzhůru k vrcholu. Bylo nás celkem jedenáct lidí a pět psů. Počasí i přes extrémní tepla tohoto léta bylo obstojné a nebylo až tak strašné horko. I přesto se někteří psi s chutí ráchali v protékajícím potoce. Brzy jsme se tedy rozdělili na koupače a na ty co vzali výšlap nějak moc zodpovědně a rychle. Navíc někteří museli po cestě a jiní to brali po modré.... Nakonec jsme se ale nahoře zase všichni sešli před pátou hodinou. Honem jsme se občerstvili, než nám v pět zavřeli hospodu a už někteří museli kvapem dolů, aby stihli vlak. Procházka v pozdním odpoledni měla nakonec výhodu, že už na stezkách nebylo tolik turistů a cyklistů a psi mohli běhat, jen škoda té zavřené hospody a chybějící pozdější spoj vlakem. Výlet se tedy vcelku povedl, psi si to užili a my jsme aspoň poklábosili.

                             

 

 

30.6.2018 Sportovní odpoledne

V tento den se konalo sportobní odpoledne, kdy spolky soutěžily proti sobě v různých disciplínách. Týmy byly vždy tvořeny čtyřmi lidmi z daného spolku. Nás reprezentovali Gabka, Mirek, Adélka a Simča. Nakonec jsme po litém boji skončili na krásném 7. místě.

                                         

5.5.2018 - Smažení vaječiny
Procházka přes Sedlnice a smažení vaječiny 5.5.2018
Počasí nám přálo, bylo polojasno a trošku foukal větřík, takže ideální pro pejsany. Ve dvě hodiny dorazili na cvičák ti, co chtěli jít na procházku. Nechali jsme v klubovně občerstvení a vyrazili okolím Sedlnic cestou necestou, polem nepolem. Šlo nás nakonec 15 lidí včetně dětí Barborky a Tomáška a 8 psů.
Šlo se přes Peklisko směrem na Skotnici a zpátky kolem muničáku na cvičák. Vzhledem ke kvetoucí řepce nic pro alergiky. 
Na cvičák jsme dorazili tak akorát, když začali přicházet ostatní na smažení vaječiny. Vajíček bylo dost, takže si všichni nacpali bříška, poseděli jsme, povykládali, Petr zahrál na kytaru. Bylo fajn, jako vždy s dobrými lidmi.

25.3.2018 - Finále amatérské kuželkářské sedlnické ligy 2017/2018

V tomto ročníku kuželkářské ligy jsme postavili dva týmy – Rafany a Fifinky. Celkem závodilo pět týmů, s kterými jsme se potkávali od podzimu až do finálového večera v pátek 9. března. V tento den proběhlo vyhlášení vítězů a pak se hrála zábavná vyřazovací soutěž – chalupky. Tým Rafani se umístil v tomto ročníku na 3.místě a Fifinky obsadily poslední 5.místo. Děkujeme tímto kuželkářům za zorganizování a zajištění celé soutěže a finálového večera. Soutěž jsme si užili a už se těšíme na další ročník.

 

 

4.2.2018 Členská schůze

Program schůze:

1) zhodnocení fungování spolku v r.2017 + info o brigádnických hodinách

2) zpráva pokladníka o stavu financí

3) hlasování ohledně funkcí v Radě spolku - potvrzení, či odvolání 

4) hlasování o výši a termínu vybírání členských příspěvků pro rok 2018

5) vybírání členských příspěvků na r.2018

6) info. co je akční výbor + případné doplnění, nebo odstoupení členů

7) potvrzení o vlastnictví klíčů od cvičáku - případné předání aktivnějším členům

8) kontrola očkovacích průkazů

9) plán akcí a investic pro rok 2018

10) diskuze

27.1.2018 Procházka nad Mořkovem

Toto byla narychlo oznámená akce, nicméně účast byla početná - devět psovodů a deset psů

Dole v Mořkově bylo bláto, ale čím výš jsme stoupali, tím sněhu přibývalo, byl sice trochu

rozbředlý, ale psiska si to ohromně užívali. 

Lítali jak ďasi, sešla se osádka nekonfliktních psů, tak mohli být skoro 

všichni navolno. Procházka nebyla dlouhá - cca 8km, ale vzhledem k terénu, to bylo pro 

některé psovody náročnější. Naštěstí to všichni zvládli bez úrazu a se soumrakem jsme došli

zpátky do Mořkova.

 

 

20.1.2018 Obecní a spolkový ples

Pejskaři s kamarády a rodinami letos obsadili dva stoly na sále. Zatančili jsme si, poklábosili,

dobře jsme se pobavili a někteří vyhráli v tombole krásné ceny.

 

ÚSPĚCHY NAŠICH ČLENŮ V ROCE 2018

18.8.2018 se Gabča zůčastnila s Cassidym na táboře ve Zbraslavi u Brna zkoušek. Složili si tkoušku BH na 53b z 60.

19.5.2018 se Gabča s Cassidym zůčastnili zkoušek v Suchdole nad Odrou,Gabča s Cassidym skládali zkoušku dle ZZO a složili ji na 58 bodů ze 60. 

8.9.2018 si Viki s Ariou (Aria Fatymona) složili zkošku BH na 55bodů z 60.